Ismét próbálkozik az MLSZ az IFÁ-val

Több, mint egy éves csúszás után újra megpróbálja bevezetni az MLSZ az Integrált Futball Alkalmazást.
 
 

Ismét próbálkozik az MLSZ az IFÁ-val

Több, mint egy éves csúszás után újra megpróbálja bevezetni az MLSZ az Integrált Futball Alkalmazást.
 
 
 
 
 

Ismét próbálkozik az MLSZ az IFÁ-val

Több, mint egy éves csúszás után újra megpróbálja bevezetni az MLSZ az Integrált Futball Alkalmazást.
Tájékoztatjuk a sportszervezeteket, hogy előreláthatólag január hónapban, az átigazolási időszakkal összehangolva az új informatikai rendszer, az Integrált Futball Alkalmazás (IFA) is bevezetésre kerül.

Az mlsz.info-t leváltó felület minden eddigi papírmunkát nélkülözni fog, s az összes ügyintézés a sportszervezetek és a szövetség között azon keresztül fog zajlani. A rendszer elsajátítása érdekében az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság január hónapban oktatást szervez a Baranya megyei egyesületek számára.

Az oktatásokon való részvétel erősen ajánlott, hiszen az IFA használata nélkül a napi ügyintézés ellehetetlenedik, s így az egyesület hatékony működése is veszélybe kerülhet!

Felhívjuk a figyelmet, hogy azok a klubok, akik nem adtak meg IFA kapcsolattartót (név, azonosítószám, e-mail, telefon), tegyék meg azt január 6-ig, illetve a nyáron megadott kapcsolattartók változása esetén frissítsék az adatokat felénk!

Nyáron már megbukott:

Tisztelt Csapatvezetők!

Tájékoztatom Önöket, hogy részint belső értékelések, részint felhasználói visszajelzések alapján a projektvezetés azt a döntést hozta, hogy az IFA rendszer tesztelésére és oktatására a korábban tervezettnél több időt biztosít. Az a cél, hogy az új rendszer bevezetése biztonságosan és a felhasználók kielégítő szintű felkészítése, oktatása mellett valósuljon meg

.

Az MLSZ ügyintézés tehát a továbbiakban is az Irodarendszerben valósul meg. A további menetrendről hamarosan tájékoztatást adunk.


Korábban írtuk: Az MLSZ új informatikai felület

bevezetését tervezi IFA (Integrált Futball Alkalmazás) néven 2016. július 1-től, s ezzel egy időben az mlsz.info felület megszűnik.

A sportegyesületek ügyintézőinek a jövőben nem papíralapon, személyesen, hanem az IFA felületen digitálisan kell majd olyan ügyeket intézniük, kérelmezniük, mint pl. az

- igazolás és átigazolási kérelmek,
- versenyengedélyek kérése,
- mérkőzés időpont módosítások,
- mérkőzések jegyzőkönyvének kitöltése,
- regisztrációs kártya kiváltása stb.

Az IFA felület megismeréséhez hamarosan (június-júliusban) több helyszínen oktatást tartanak a megyékben, amelyről értesíteni fogják az egyesületeket.

Az új rendszer bevezetésének célja a papír alapú, utazással járó személyes ügyintézés kiváltása, gyorsítása.

Korábban több cikkben is foglalkoztunk azzal, hogy nyártól teljesen új átigazolási szabályzat lesz. Sajnos a szabályzatok egyetlen szót sem szólnak arról, hogy elektronikus ügyintézésre is lehetőség lesz.Korábban írtuk:

A labdarúgásban dolgozó sportszakemberek napról napra azt látják, hogy elfogadhatatlan az mlsz.info, adatbank.mlsz.hu működése. Gyakran már az üzembiztonságot is veszélyezteti. Az MLSZ szerint minden rendben van.

Íme a közgyűlési összefoglaló:

“A Magyar Labdarúgó Szövetség az informatika területén kiemelten fontos szempontként kezeli az informatikai szolgáltatások színvonalának, minőségének és a nyújtott szolgáltatásokkal összefüggő információbiztonság megfelelően magas szinten való biztosítását. Emellett gondoskodni kell a rendelkezésre álló erőforrásoknak – ideértve az adatokat, az alkalmazási rendszereket, technológiákat, hardver eszközöket és az emberi erőforrásokat – az MLSZ stratégiai céljaival összhangban történő hatékony és optimális kihasználásáról.

Az informatikai költségvetés sorai úgy kerültek kialakításra, hogy az információbiztonság (az információ bizalmasságának, sértetlenségének és rendelkezésre állásának megőrzése) a korábbi évek során meghatározott szintjének megtartása biztosítható legyen. Az IT költségvetés sorai két nagyobb csoportra oszthatóak: új informatikai rendszerek kialakítása, valamint a meglévő eszközök, szoftverek üzemeltetése.

A szövetség által használt jelentősebb informatikai alkalmazások az alábbiak:

www.mlsz.hu, a szövetség honlapja
mlsz.info, az MLSZ ügyviteli rendszere
TAO/EKR (Elektronikus Kérelmi Rendszer), a látvány csapatsport támogatását, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének a rendszere
„AS/BÉR” bérszámfejtő alkalmazás
SUP, pénzügyi és számviteli rendszer
Intranet iktatás, szabályzatok, dokumentumok megosztása

A felsorolt informatikai rendszerek üzemeltetése során költséget jelent a futtató infrastruktúra elvárt biztonsági szintjének megteremtése és megtartása. Működtetni kell a megfelelő rendelkezésre állású szerverparkot, hálózati és védelmi eszközöket, a kapcsolatot biztosító internetes és bérelt vonali adatkapcsolatot, a felhasználók munkaállomásait. Támogatást kell biztosítani az informatikai rendszerek felhasználóinak részére.

A szövetség kiemelten magas rendelkezésre állású alkalmazás (honlap, mlsz.info) a Magyar Telekom Adatparkjában üzemelnek. Ennek tervezett költsége a 2015. évre 8300eFt. Emellett a szövetség székházában is működik egy szerverterem. Itt a szerverpark, a hálózati, határvédelmi eszközök megfelelő szintjének biztosítására 28200eFt-ot terveztünk. A vírusvédelmi, mentő – és archiváló szoftverlicencek megújítása 6000eFt, az Internet és az adatkapcsolatok biztosítása 6000eFt. A felhasználók támogatását és az eszközök működését biztosító rendszergazdák és rendszermérnökök költsége 13100eFt. A budapesti és a megyei telephelyek informatikai eszközeinek korszerűsítésére 20000eFt-ot terveztünk.

A szoftverrendszerek (mlsz.info, www.mlsz.hu, TAO/EKR, SUP) támogatására összesen 31200eFt költséget terveztünk.

A szövetség életében folyamatos a fejlődés és a változás, emiatt az informatikai rendszereket is folyamatosan fejleszteni kell. A legnagyobb fejlesztés jelenleg az MLSZ életében az IFA (Integrált Futball Alkalmazás) projekt, amely a jelenleg működő mlsz.info ügyviteli rendszer kiváltását célozza meg. A jelenlegi rendszer bizonyos problémái – mint például a hatékony jogosultságkezelés hiánya, az adat – duplikáció – kizárólag egy új integrált alkalmazás létrehozásával orvosolható.

A projektben megtörtént a felmérés és elkészült a teljes rendszerterv, elkezdődött a szoftver fejlesztése. A projektben előttünk áll az egyes modulok elkészítése, tesztelése és az adatmigráció. A projekt befejezésének dátuma 2015.12.31., az IFA projekt fejlesztésére, amelyre a Datalogic Kft -t bíztuk meg 2015-ben 83200 eFt összeget terveztünk. A fejlesztési projekt koordinálásának költsége (projektvezető, adminisztrátor) 28800eFt.

Kiemelkedő fontosságú még a TAO/EKR rendszer továbbfejlesztése. Itt egyebek mellett kialakításra kerül az ellenőrzési felület és az aláírás – hitelesítés. A TAO/EKR rendszer továbbfejlesztésének tervezett költsége 61808eFt. A szövetség weboldalának (www.mlsz.hu) tartalomfejlesztése 19000eFt. A 2015. évben az ügyviteli rendszerben számos egyéb apró módosítás mellett új modulokat is ki kell kialakítani: Bozsik Egyesületi Programot támogató modul, Vagyonőr képzés modul, mobil applikáció a pályákon dolgozó kollégák számára. Ezek költsége: 31800eFt.

Fentieken túl kisebb fejlesztésekre 13755eFt-ot terveztünk, amely lehetővé teszi új akkreditált iktató rendszer bevezetését, a beérkező számlák kezelésének workflow támogatását.”

A TAO kérelmi rendszere az MLSZ egyik zászlóshajója, hiszen több ezer felhasználó használja a tökéletesen működő rendszert.

Az MLSZ.info és az adatbank sajnos megragadt a 15 évvel ezelőtti programozási szinten. 2010-ben weboldalunk (focibiro.hu) tulajdonosa vetette fel először az MLSZ vezetőinek részletes tanulmányában, hogy szükséges az új, mindenre kiterjedő ügyviteli rendszer kialakítása. Több alkalommal egyeztetett erről személyesen is az MLSZ-ben.

Két éve alakult az IFA-ra fejlesztési bizottság, csak a tagokat nem hívták meg azóta egyeztetésre és azt sem tuják mi lesz a közel 100 milliós projektben.

Természetesen ő és több hozzáértő szakember kimaradt a fejlesztésből, így olyan emberek mondják meg, hogy mi legyen a programba, hogyan működjön, akik életükben nem foglalkoztak még a sport irányításával, nem dolgoztak csapatoknál, szövetségben és nem látják át az integrált folyamatokat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.